Malzemeler: (4 kişilik)
1 paket etimek
½ kg toz şeker
1 lt Sütaş süt
2 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı nişasta
1/5 paket margarin (oda sıcaklığında)
2 paket vanilya
8 çorba kaşığı toz şeker (ayrıca)
1 limon kabuğu rendesi
Yapılışı
Etimekleri veya fırında kıtırlaştırılmış ekmek dilimlerini tepsiye dizin. ½ kg toz şekeri, beş su bardağı su ile kaynatın. Şerbet ılınınca ekmek dilimlerinin üzerine gezdirerek bekletin. Ayrı bir tencerede iki çorba kaşığı nişasta, iki çorba kaşığı irmik ve sekiz çorba kaşığı şekeri ekleyerek karıştırın. İçine Sütaş sütü ekleyerek, kısık ateşte, üzeri göz göz olana dek pişirin. Ateşten alıp soğutun. İyice soğuyunca 1/5 margarini, vanilyaları, limon kabuğu rendesini ekleyip, mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın. Kremayı ekmeklerin üzerine gezdirin. Üzerini hindistancevizi ve ceviz ile süsleyip, buzdolabında birkaç saat bekletin. Dilimleyerek ikram edin.
|