Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
½ ekmek kadayıfı
1.100 g toz şeker
½ kg manda kaymağı
¼ limon
3 litre su
Ekmek kadayıfı 30 dakika süreyle bir tepsi içerisinde iki litre ılık suda şişene kadar bekletilir ve ekmek kadayıfının içi alınır.
Bir tencerede bir litre su, bir kilogram toz şekerle birlikte 10 dakika kaynatılır ve kaynama sırasında limon suyu eklenir.
Şerbeti renklendirmek için ayrı bir tavada 100 g toz şeker eritilir ve hazırlanan şerbetin içerisine ilave edilir. Bu şekilde 10-15 dakika daha kaynatılır.
Geniş bir tepsiye hazırlanan ekmek kadayıfı alınır, kaynayan şerbet üzerine dökülür ve kadayıf şerbeti çekene kadar bekletilir.
Soğuduktan sonra ekmek kadayıfı üçgen şekiller halinde dilimlere ayrılır, içerisine manda kaymağı konarak sarılır ve servis edilir.
|