| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ekmek Oruğu | 
 
  | 
ilmekçi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.03.2013 
Mesajlar: 34 Şehir: Adapazarı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87863 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2013 
2,296 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
www.ekmekisrafetme.com
 
 
100 gr (1 su bardağı) köftelik bulgur
 
125 gr (5 dilim) bayat ekmek
 
60 gr (1/2 adet) kuru soğan
 
20 gr (1 yemek kaşığı) un
 
Kimyon, kırmızı pul biber, tuz
 
Kızartma için 1 bardak ayçiçeği yağı
 
 
Bulgur su ile iyice ıslatılır ve içine bayat ekmekler eklenerek 1 saat kadar bekletilir. Soğanlar ince ince doğranarak tüm baharatlarla birlikte ekmek ve bulgura eklenir. Elde edilen karışım et makinesinde 2 defa çekilir. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılarak avuç içinde yassılaştırılır ve yağda kızartılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ekmek Oruğu Tarifleri Ciğer Köfte Tarifleri
 | 
 
 
 
 |