1 tane ufalanmış bayat ekmek
1 su bardağı şeker
2 yumurta
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı zencefil
Kabartma tozu
1 çay bardağı kuş üzümü
1 su bardağı un
1 su bardağı KOSKA Pekmez
125 gr. margarin
1 çay kaşığı marmelat
Ekmek içi ufalanır. Fırında 5 dakika kurutulur. Bir kaba 2 yumurta, şeker, kabartma tozu, kuş üzümü ve pekmez konup iyice karıştırılır. Eritilmiş margarin, tarçın, zencefil ve ekmekler de konup kek kıvamında bir hamur elde edilir. Karışım, margarinle yağlanmış kek kalıbına konur. Benmari usulü fırında pişirilir. Üstüne marmelat eklenir ya da krem şanti sürülüp mevsim meyvesi ve fıstıkla süslenir.
|