|
Ekmek Kadayıfı (Konya) |
|
altınel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2016
Mesajlar: 39 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc118956
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2016
4,321 defa indirildi / yazdırıldı
|
Selcen Şenocak
4 su bardağı su
1 adet tatlı ekmeği
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
1/2 limon suyu
Ekmeği çeşmenin altında her yerini ıslatıyoruz yaklaşık 60 cm çapında bir tepsiye alıyoruz çünkü pişince yaklaşık 10-15 cm genişliyor. Üzerine 4 su bardağı kaynamış suyu ilave edip yumuşamaya bırakıyoruz. Diğer tarafta su şeker ve limondan şerbetimizi kaynatıyoruz. Kaynayan şerbeti tepside suyunu çekmiş yumuşamış ekmeğimizin üzerine döküp tepsiyi ocak üstünde kısık ateşde pişirmeye başlıyoruz . Pişirirken de tepsinin kenarlarında ki şerbeti kaşıkla üzerine atarak her yerin eşit derecede pişmesini ve tatlanmasını sağlıyoruz yaklaşık 15-20 dakika bu şekilde pişiriyoruz. Hemen hemen tüm şerbeti çekiyor ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca kare kare keserekKaymak veya dondurma ile servis yapıyoruz.
|
|