| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Ekmek Aşı (Amasya) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Ekmek Aşı (Amasya) |  
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82941 Gönderme Tarihi: 06.Kas.2012
 2,696 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Amasya Valiliği
 
 Bayat ekmek
 200 gr. kıyma
 1 soğan
 3 su bardağı su
 1 su bardağı süzme yoğurt
 2 diş sarımsak
 Nane
 Pilav veya pirinç
 
 Kıyma ve soğan kavrulur içine kalmış pilav varsa pilav, yoksa bir çay bardağı ıslatılmış pirinç konur. 3 bardak et suyu ilave edilip kaynatılır. Diğer taraftan bayat ekmekler (2 cm lik küpler) şeklinde doğranır. (Arzuya göre istenirse fırında hafi f kızartılır) Sunuş sofraya konacak büyük sini veya lengerden servis tabaklarına yapılır. Ortaya konacak lengerin altına küçük parçalar halinde doğranmış ekmekler dizilir üzerine sulu kıvamdaki kaynatılmış malzeme dökülür. En üste de sarımsaklı yoğurt konarak nane serpilip tabaklara alınır.
 
 Not: Bir başka sunuş şekli ise ekmekler tabaklara istenilen miktarda alınır. Diğer işlemler tabaklarda yapılır.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |