|
Ekler ve Profiterol Yapmanın Püf Noktaları |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174840
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2023
97 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ekler ve profiterol Fransız mutfağına ait popüler tatlılar arasında yerini alır. Her ikisi de çıtır hamurla yapılır. İç kısmı kremalı dolgu ile doldurulur. Ekler genel olarak çubuk şeklinde sıkılır. Çikolata sosu ile servis yapılırken profiterol küçük top şeklinde hazırlanır. Toplar çikolata sosu ile kaplanır. Her iki tatlı yapımı aşamasında aynı hamur kullanılabilir. Şekilleri farklı olan tatlılar lezzetli ve gösterişli tatlılar olarak kabul görür.
Ekler ve profiterol yapımı tarifler ile pratik hale gelir. Yapım sırasında bazı püf noktaları yer alır. Hamurun kabarması, çıtır olması ve iç malzemenin kıvamı açısından püf noktaları göz önünde bulundurmanız önerilir.
Ekler ve profiteroller için kullanılacak hamur hazırlığı önem taşır. Tereyağı ve suyu bir tencereye koyduktan sonra orta ateşte karıştırmanız tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam etmeniz gerekir. Eğer tereyağı parçalı duruyorsa hamurunuz pürüzsüz olmayabilir.
Tereyağı ve su karışımı tamamen eridikten sonra unu tek seferde ilave ederek iyice yedirmeniz, un eklenirken hızlı karıştırmanız gerekir. Bu sayede hamur daha iyi kabarır. Profiterol kalori değerlerini kişi sayısına göre hesaplayabilirsiniz. Kişi sayısına bağlı olarak ekler kalori değerlerini belirleyebilirsiniz.
Hamurun pişirilmesi sırasında hamurun kabarması için içindeki buharın kaçmaması önemli yer tutar. Bu nedenle hamurun pişirildiği fırının kapağının sık sık açılmaması gerekir. Fırın kapağı açıldığında hamurdaki buhar çıkar ve hamur düzgün şekilde kabarmaz.
Hamurun yumuşak olması için yumurta ilave edilir. Eklenen yumurta hamurun kıvamını değiştirir. Hamurunuzun ne kadar yumuşak olacağına dair dikkatli olmanız gerekir. Yumurta ilave ederken hamurun ne kadar yumuşak olması gerektiğini gözlemleyerek ilave etmeniz tavsiye edilir.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 04.11.2024
|
|