İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Adet Yağlı Marul
1 Demet Taze Soğan
4 Adet Yumurta
2 Adet Limonun Suyu
1 Çay Kaşığı Tuz
½ Çay Kaşığı Karabiber
½ Çay Bardağı Zeytinyağı
Marul yaprakları iyice yıkanır, sirkeli suda 20 dakika bekletilir, tülbent ile kurulanır.
Taze soğanların yeşil yaprakları ve marullar ince bir şekilde doğranır ve derin bir kaba konur.
Harmanladıktan sonra yeşilliklerin üzerine limon suyu, zeytinyağı ve tuzu dökülür ve servis tabağına alınır.
Pişen katı yumurtalar halka şeklinde dilimlenir, salatanın üzerine döşenir, üstüne pul biber ve karabiber serpilip sofraya götürülür.
Not: Marulların kurulanması işlemi salata sosunu daha iyi içine çekmesi ve lezzetli olması için gereklidir.

|