Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Egzotik Sebze Yahnisi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Egzotik Sebze Yahnisi

nursel71
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 14.11.2008
Mesajlar: 17
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc30308
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2008
2,670 defa indirildi / yazdırıldı




1 çorba kaşığı çiçekyağı
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
bir tutam zencefil
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 demet taze soğan (ayıklanıp, yaklaşık 5 cm boyunda verevine kesilmiş)
3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı safran
1/2 tatlı kaşığı kakule
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
8 su bardağı tuzsuz tavuk ya da sebze suyu
2 patates (kabukları soyulup, küçük küpler halinde kesilmiş)
6 kereviz sapı (ince şeritler halinde kesilmiş)
2 havuç (kazınıp, ince şeritler halinde kesilmiş)
4 tatlı kaşığı mısır nişastası
150 g pazı (sapları ayıklanıp, ince doğranmış)
150 g karalahana (sapları ayıklanıp, ince doğranmış)
125 g ıspanak (sapları ayıklanıp, ince doğranmış)
250 g dil peyniri (isteğe bağlı; iri parçalar halinde kesilmiş)
50 g kabuksuz şamfıstığı (kahverengi iç zarları soyulmuş)
Yoğurt sosu:
4 çorba kaşığı yoğurt (tercihen yağsız)
250 g salatalık (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, doğranmış)
1 domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)
1 çorba kaşığı soğan (doğranmış)
2 çorba kaşığı maydanoz (ya da kişniş; kıyılmış)
bir tutam tuz
1/4 tatlı kaşığı kimyon

Sosu hazırlamak için yoğurt, salatalıklar, domatesler, soğanlar, maydanoz (ya da kişniş), tuz ve kimyonu büyük bir kâsede karıştırıp, kâsenin üstünü plastik filmle örterek, buzdolabına kaldırın.
Ayçiçek yağını ve tereyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin. Eriyince zencefili katıp, karıştırarak 1 dakika pişirin. Soğanlar ve taze soğanları ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak (ara sıra açıp, karıştırın), 5 dakika pişirin. Sarmısak, safran, kakule, kimyon, tarçın, tuz ve karabiberi ekleyip, sürekli karıştırarak, 2 dakika daha pişirin.
Tavuk suyunun 12,5 cl'sini (1/2 su bardağı) ayırıp, geri kalanını tencereye ekleyin. Patatesleri katıp, tencerenin kapağını kapatarak, ateşi kısın ve karışımı 10 dakika pişirin. Kereviz saplan ve havuçları ekleyip, karışımı patatesler yumuşayıncaya kadar (10 -15 dakika) pişirin. Kalan tavuk suyunu'bir kâsede mısır nişastasıyla karıştırıp tencereye ekleyerek, 3 dakika pişirin. Pazılar, karalaha-nalar ve ıspanaklar, ekleyip, sebzeler yumuşayıncaya kadar (5 -8 dakika) pişirdikten sonra, dilpeyniri parçalarını (isteğe bağlı) katarak, tencereyi ateşten alın ve yahniyi büyük bir çorba kâsesine boşaltın. Buzdolabındaki kâseyi de alıp, yahniyi yanında sosuyla ve şamfıstıklarıyla (her konuk, tabağına her ikisinden de istediği kadar koyacaktır) servis yapın.






Egzotik Sebze Yahnisi Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri



(1 adet Egzotik Sebze Yahnisi 66,669 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort