Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Ege Usulü Zeytinyağlı Karışık Dolma


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ege Usulü Zeytinyağlı Karışık Dolma

kahraman meral
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.05.2012
Mesajlar: 33
Şehir: Kahramanmaraş
Kısa URL: https://ml.md/lc75785
Gönderme Tarihi: 16.May.2012
5,151 defa indirildi / yazdırıldı




1 KİLO DOLMALIK BİBER
4 ADET ORTA BOY PATLICAN
4 ADET İRİ DOMATES
2.5 SU BARDAĞI OSMANCIK PİRİNCİ
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 BÜYÜK BAŞ KURUSOĞAN
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
2 ADET RENDELENMİŞ DOMATES
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
BİR MİKTAR KEKİK VE PUL BİBER
SÜSLEMEK İÇİN MAYDONOZ
DOLMANIN İÇ YEŞİLLİĞİ İÇİN YARIM DEMET MAYDONOZ, DEREOTU
BİR TUTAM NANE
TAZE REYHAN

Önceden ıslattığımız pirinci derin bir kasenin içine alıp, sırasıyla içine ufak doğranmış soğanları,ince kıyılmış iç yeşilliği (maydonoz, nane, dereotu, reyhan) zeytinyağını, rendelenmiş domatesi, tuz, tarçın, şekeri ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Harmanlanan harcımızı temizlenmiş sebzelerimizin içine üstte bir parmak boşluk kalacak şekilde dolduruyoruz. Üstlerini dilimlenmiş domatesle kapatıyoruz. Isıya dayanıklı cam kabımıza dolmaları dizip üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz.Dolmaların yarısına kadar sıcak su koyuyoruz. Koyduğumuz suya kekik ve pulbiber serpiyoruz. Önceden ısınmış 200 derecelik fırında yaklaşık 40 dk kadar pişiriyoruz. Pişen dolmalarımızı servis tabağına alıp maydonoz zeytinyağı, kekik ve pul biberle süslüyoruz. Dolmamız servise hazır.







Ege Usulü Zeytinyağlı Karışık Dolma Tarifleri Afyonkarahisar Yemekleri



(1 adet Ege Usulü Zeytinyağlı Karışık Dolma 33,586 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort