| 
 
 
 | 
Ege Otları Kavurması | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162884 
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2022 
550 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 orta boy soğan
 
Pazı
 
Isırgan
 
Pırasa (yeşil kısımları)
 
Ebegümeci
 
Ispanak
 
Turp otu
 
Tuz
 
Kırmızıbiber
 
Zeytinyağı
 
 
Öncelikle pırasanın yeşil kısımları ve soğanı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında kavurun.
 
Üzerine yine ufak ufak doğradığınız otları atıp kısık ateşte renkleri iyice geçene kadar kavurun.
 
Otlar suyunu bırakacağı için ayrıca su eklemeye gerek yok; fakat çok kuru kalırsa 1 çay bardağı su eklenebilir.
 
Tuzunu ve kırmızıbiberini ilave edip ocaktan alın.
 
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edebilirsiniz ya da pişmeye yakın yumurta kırarak da servise hazırlayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |