| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ege Kurabiyesi (görsel) | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19291 
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2007 
3,788 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Bu tarif; Türkçe ve İngilizce altyazılıdır
 
 
           
 
 
 
herkeze eniyi günler dileğiyle Mütevazı lezzetler mutfağına hoş geldiniz
 
sizlerden gelen istekler doğrultusunda tarifler vermeye devam ediyoruz
 
bu gün özellikler sizden gelen yoğun istek üzerine, sağlıklı bir kurabiye tarifi vereceğiz
 
"Ege Kurabiyesi"
 
isterseniz çok kısa ve ekonomik olan malzeme listemize göz atalım
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 çay kaşığı karbonat
 
alabildiği kadar un
 
üzeri için; 1 çay bardağı susam
 
1 adet yumurta beyazı
 
Ege kurabiyesini yapımına başlıyoruz
 
öncelikle yumurtamızın sarısını kullanmak üzere, beyazından ayırıyoruz
 
bize sarısı lazım olduğu için beyazını başka bir kaba bırakıyoruz
 
daha sonra kullanacağız
 
üzerine yoğurt
 
ve şeker ilave ediyoruz
 
şeker tamamen eriyene kadar mikserle karıştırıyoruz
 
şeker tamamen eridi
 
1 su bardağı zeytinyağımız vardı, bunu da ilave ediyoruz
 
özellikle "sızma" tabir edilen zeytinyağı kullanmanızı öneriyorum
 
çok kısa süre karıştırıyoruz
 
alabildiği kadar un koyacağız
 
karbonatımız vardı, bunu direk olarak sıvıya karıştırmıyoruz
 
öncelikle bir miktar un ilave edelim...
 
ondan sonra, karbonatı üzerine bırakırız
 
sıvı malzeme karbonatın üzerine deymemeli, neden? diyeceksiniz
 
çünkü, karbonatı sıvı malzemeye değdirirsek acı bir tat bırakıyor
 
şimdi elimizle yavaş yavaş yoğurmaya başlıyoruz
 
unu azar azar ilave ediyoruz
 
özellikle bu kurabiyenin istenmesinin nedeni...
 
biz kurabiye seviyoruz, yiyiyoruz, ama içinde hep katı yağ oluyor...
 
sağlığımıza zarar verme endişesi var
 
bu sadece zeytinyağı içerdiği için tercih edilen bir tarif
 
hamuru azar azar un ekleyerek yoğurduk
 
şöyle göstermek istiyorum, bakın ele yapışmıyor
 
çok yumuşak da değil, orta sertlikte bir hamur elde ettik
 
şimdi hamurumuzun üzerini kapatacağız ve yarım saat dinlendireceğiz
 
Ege kurabiyesi hamuru yarım saat dinlendi
 
şimdi açıyoruz, şekil vermeye başlayacağız
 
böyle kıvamlı, çok güzel bir hamur elde ettik
 
öncelikle hamurdan ceviz kadar parçalar yuvarlayacağız
 
bir kaç tane yapalım, sonra tam şekli gösterelim
 
şimdi kurşun kalem uzunluğunda bir çubuk yapacağız
 
evet istediğimiz uzunluk bu
 
şimdi ortadan ikiye katlıyoruz
 
en az iki kere olmak üzere burgu yapıyoruz
 
bu şekilde
 
yumurta beyazımız vardı, önce yumurta beyazına batırıyoruz
 
daha sonra susama
 
bu şekilde bir şekil elde ediyoruz
 
ve yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz
 
bir tane daha yapalım
 
yine aynı şekilde, ceviz kadar aldığımız hamuru..
 
kurşun kalem boyunda, ancak kurşun kalemden biraz daha kalın...
 
çubuk yapıyoruz
 
ortadan ikiye katlıyoruz
 
en az iki kere olmak üzere burgu yapıyoruz
 
önce yumurta beyazına batırıyoruz
 
sonra susama buluyoruz
 
tepsiye diziyoruz
 
kurabiyeleri önceden ısıttığımız 190 derece fırında...
 
kızarana kadar pişirdik, servis tabağına aldık
 
artık çayın ya da kola, meşrubat, meyve suyu...
 
ne uygun görüyorsak onun yanında verebiliriz
 
Mütevazı lezzetler mutfağından bu gün birlikte Ege kurabiyesi hazırladık
 
eğer sağlıklı bir kurabiye yapmak istiyorsanız, mutlaka deneyin
 
memnun kalacaksınız
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ege Kurabiyesi (görsel) Tarifleri Video Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |