Çankırı Meslek Yüksek Okulu
Yarım su bardağı pirinç
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 baş soğan
Nane
1 yemek kaşığı alça
2 bağ efelek yaprağı
Tuz
Karabiber
Tencereye yağ konularak doğaranan soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
Pirinç yıkanır, suyu süzülür ve soğanla birlikte kavrulur.
Üzerine salça, tuz, karabiber katılarak kavrulmaya devam edilir.
Üstünü örtecek kadar sıcak su ilave edilerek dirice pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Efelek yaprakları temizlenip, ayıklandıktan sonra sıcak suya batırılıp çıkartılır ve soğuması beklenir.
Hazırladığımız iç yapraklara konularak asma yaprağı gibi sarılır.
Üzerine biraz sıvıyağ dökülerek 5 dakika daha pişirilir.
Üzerine limon sıkılabileceği gibi, sarımsaklı yoğurt dökülüp, pul biberle süslenerek servis yapılır.
|