| 
 
 12 kayısı, yarıya bölünmüş
 100 ml elma suyu
 4 yemek kaşığı bal
 50 g tereyağı
 200 g bisküvi, ezilmiş
 150 g krem peynir
 150 g yoğunlaştırılmış süt
 2 limonun suyu
 
 Kayısıları elma suyunu ve balı bir tencereye koyun. 8 dakika ya da kayısıları yumuşak olana kadar hafifçe pişirin, daha sonra bir oluklu kaşıkla tavadan çıkarın ve bir miksere aktarın. Kalın bir püre haline gelene kadar pişirme suyu ilavesiyle çekin, ardından tamamen soğumaya bırakın.
 Tereyağını eritin ve ezilmiş bisküvilerle karıştırın, sonra karışımı bir dikdörtgen kek kalıbına alın ve sıkıca ve eşit bir şekilde bastırın.
 Pürüzsüz hale gelene kadar krem peynirini ve yoğunlaşmış sütü bir çırpıcı ile çırpın, limon suyunu ekleyin, çırpın, ardından bisküvili tabanına dökün ve üstünü düzleştirin.
 Üzerine kayısı püresini dökün, bir çöp yardımıyla hafif karıştırarak ebruli desenler verin.
 Servis yapmadan önce buzdolabında en az 3 saat bekletin.
 
 
  
 
 |