| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Ebemgömeci (Artvin) Tarifleri Bartın Yemekleri
| 
 |  
| Ebemgömeci (Artvin) |  
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc51555 Gönderme Tarihi: 13.May.2010
 2,309 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 1 demet ebemgömeci
 1 orta boy kuru soğan
 1 yemek kaşığı zeytinyağı
 40 g / Yarım çay bardağı bulgur
 55 g / Yarım çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
 30 g / 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 yemek kaşığı domates salçası
 250 g (normal) kıyma ya da isteğe göre 200 g kuşbaşı kavurma da kullanılabilir
 Tuz
 Pul biber
 
 Yıkadığınız ebemgömecini doğrayın.
 Küçük küçük doğradığınız soğanı 1 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun.
 Kıymayı kavrulmuş soğana ekleyin ve suyunu çekene kadar karıştırarak kavurmaya devam edin.
 Salça, tereyağı ve ebemgömecini ekleyin ve bir iki defa karıştırdıktan sonra yeterli miktarda sıcak su ekleyin.
 Karışım kaynamaya başlayınca haşlanmış mercimek ve bulguru ekleyin.
 Pişmesine yakın tuzunu ve biberini ekleyin.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |