| 
 | 
| EBEM EKMEĞİ LAHANASI (MADIMAK) (Bayburt) | 
|  | acara Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.07.2005
 Mesajlar: 143
 Şehir: Mordoğan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc40048 Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2009
 3,918 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMELER
 1 kase ayıklanmış ebem ekmeği
 1 su bardağı bulgur
 1 adet soğan
 1 çay bardağı tereyağı
 1 çorba kaşığı salça
 250 gram kıyma
 tuz ve pul biber
 
 YAPILIŞI
 Doğranmış soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ve kıymayı ilave edin 5-10 dakika kavurmaya devam edin,kıyılmış ebem ekmeğini ve bulguru kıymaya ekleyip 3 su bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tuz ve biberle lezzetlendirin.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |