Yer elması 5 adet 500 gr
 
Portakal 1 adet
 
Limon 1 adet
 
Sarımsak 4 diş
 
Kuru soğan 1 adet
 
Zeytinyağı 3 yemek
 
kaşığı 42 ml
 
Ebegümeci 10 yaprak
 
Kurutulmuş elma 1 avuç
 
Tuz 2 çay kaşığı 10 gr
 
Şeker 1 çay kaşığı 5 gr
 
Su 1 çay bardağı 120 ml
 
 
Yer elmalarının kabuklarını soyun.
 
Ufak olanlarını bütün olarak bırakın, büyük olanları birkaç parçaya bölün.
 
Kararmamaları için limonlu suda bekletin,soğanlarının ve sarımsakların kabuklarını soyun.
 
Kurutulmuş elmaları ılık suda bekletin. Tencereye tüm malzemeleri koyun.
 
Portakal suyunu ve 1 çay bardağı suyu ekleyin. Tuz, şeker ve sızma zeytinyağını koyun.
 
Ocağın altını orta ateşte açın.
 
Su kaynayınca altını kısın, ebegümecini ve elmaları koyun 15 dk pişirmeye bırakın.
 
 
 
  
 |