| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Ebegümeci Yemeği (Bolu) Tarifleri Samsun Yemekleri
| 
 |  
| Ebegümeci Yemeği (Bolu) |  
|  | hoşgeldiniz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.01.2019
 Mesajlar: 46
 Şehir: Esenboğa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139799 Gönderme Tarihi: 15.Oca.2019
 1,803 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 1 Kg ebegümeci
 1 çay bardağı pirinç
 Zeytinyağı
 2 Adet havuç
 2 Adet kuru soğan
 Sarımsaklı yoğurt
 1 su bardağı su
 Karabiber
 Tuz
 
 Ebegümeçleri iyice yıkanır. Hatta sirkeli suda bekletilebilir.
 Yıkanan ebegümeçleri çok ince olmamak kaydıyla doğranır.
 Bir tencereye ince kıyılan soğanlar konulur.
 Zeytinyağını ekleyerek, pembe bir hal alana kadar kavrulur.
 Daha sonra küp halinde doğranan havuçları da soğanın üzerine ilave edilir.
 Tuz ve karabiberi de eklenir. Bu arada iyice kavurduktan sonra ebegümeçleri karışımın üzerine dökülür. Biraz da ebegümeci ile kavrulur.
 Pirinci eklenir.1 bardak ta su eklenip, pişmeye bırakılır.
 Pişerken sık sık karıştırılmaz. Ebegümeci çabuk pişen bir sebze yemeğidir.
 Pirinçler pişince, piştiği anlaşılır. Bu sebeple pirinci kontrol etseniz yeterlidir.
 Piştikten sonra yarım saat dinlendirmeye bırakılır. Soğuduktan sonra, sarımsaklı yoğurt ile servisi yapılır.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |