| 
 | 
| Ebegümeci Kavurması (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162062 Gönderme Tarihi: 26.Arl.2021
 388 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Ebegümeci 1 Kg.
 Tereyağı 1 Yemek kaşığı (1 Çay bardağı)
 Kuru soğan 1 Orta boy
 Yumurta 1 Adet
 Tuz
 
 Ebegümeci temizlenip yıkanır. Doğranır. Kaynayan suya konularak haşlanır. Pişince süzülür. Kuru soğan doğranıp tereyağında kavrulur. Haşlanıp süzülmüş ebegümeci ve tuz kavrulmuş soğana katılarak karıştırılır. Üstüne yumurta kırılır. Yumurtalar pişince ateşten alınır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |