1 paket çabuk maya
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1,5 su bardağı su
 
Alabildiği kadar un
 
Ara katlar için:
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Hamur malzemesiyle yumuşağa yakın bir hamur yapılır. Üzeri kapatılır, 1 saat dinlendirilir. Sonra hamur 8 eşit parçaya ayrılır. Her biri parmak uçlarıyla tatlı tabağı kadar açılır. Yüzeylerine eritilmiş tereyağı sürülür ve 5 dakika dinlendirilir. Üst üste konur. Gene parmak uçlarıyla olabildiğince büyük açılır. Su bardağı ağzıyla yuvarlak kesilir. Yanmaz tava ocağa konur, ısınınca çörekler konur bir yüzü kızarınca diğer yüzü çevrilir.
  
 |