https://www.cumhuriyet.com.tr
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı tavuk suyu veya et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
300 gram kuşbaşı et (tercihen kuzu ya da dana) veya didiklenmiş tavuk eti
1 büyük kuru soğan
1 çay bardağı badem içi
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı yenibahar
Tuz, karabiber
Pirinci ılık tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Sonra nişastası gidene kadar yıkayıp süzün.
Tereyağında kuşbaşı eti veya tavuk etini kavurun. İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleştirin.
İçine dolmalık fıstık, badem ve kuş üzümünü ekleyin. Tuz, karabiber, tarçın ve yenibahar ile tatlandırın.
Ayrı bir tencerede yağı kızdırın, pirinci kavurun. Üzerine ölçülü sıcak tavuk/et suyunu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Pilav suyunu çektikten sonra etli harcı pilavın ortasına veya üzerine dökün.
Geleneksel olarak üzerine ince yufka serilir, fırında hafif kızartılarak “duvaklı” hale getirilir. Ancak yufkasız olarak da servis edebilirsiniz.
Not Gaziantep'in geleneksel düğün pilavıdır.

|