| 
 | 
| Dutmaç (Seydiler Kastamonu) | 
|  | alin Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.04.2020
 Mesajlar: 29
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc150354 Gönderme Tarihi: 06.May.2020
 419 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 5-6 Yemek Kaşığı Un
 3 Litre Su
 İhtiyaca Göre Erik pestili
 1 Çay Kaşığı Tuz
 
 Kaynar suya un eklenir ve çirpenek ile ezilir.
 Koyulaşana kadar un çırpılır.
 A4 kağıdı büyüklüğündeki pestil ılık suda 1 saat bekletilir.
 Yumuşak hale gelen pestil biraz su ile çırpılan una (çorbaya) ilave edilir.
 Bu şekilde servis edilir.
 
 Not: Yeni doğan kız çocukları için doğum günü ve sonrasındaki bir kaç gün yapılırmış. Burada kızların önemi vurgulanmak istenirmiş.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |