Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Dutmaç Çorbası (Sivrihisar Eskişehir)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Dutmaç Çorbası (Sivrihisar Eskişehir)

kırmızı biber
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.06.2017
Mesajlar: 55
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc134373
Gönderme Tarihi: 26.May.2018
741 defa indirildi / yazdırıldı




Tahsin Altın
Sivrihisar Folkloru


2,5 su bardağı un
1 yumurta
Su
Tuz
Sosu için;
1 su bardağından az yoğurt
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
Pul biber
Karabiber
1 adet kuru soğan

2 su bardağı un + 1 yumurta ve su ile katı bir hamur olacak şekilde yoğrulur. Bir portakal büyüklüğünde olan beze 1 mm kalın olasıya oklava ile açılır. 0,5 cm eninde şeritler haline getirilen hamur tekrar 0,5 cm boyunda kesilir. Dikkatlice uğra un ile karıştırılan kesilen hamur, çarşaf üzerine serilerek gölgede kurutulur. Yapılışı: Tencerede 2 bardak su kaynatılır. 1 bardak dutmaçlık hamur kaynayan suya atılırken bir yandan da karıştırılır. Hamur pişince ocaktan alınan tencereye ılımaya bırakılır. Daha önce ezilmiş sarımsak ile hazırlanan yoğurt, ılıyan dutmaç ile karıştırılır. Hemen servis yapılan dutmaç üzerine tavada eritilen tereyağı dökülür.






Dutmaç Çorbası (Sivrihisar Eskişehir) Tarifleri Aksaray Yemekleri



(1 adet Dutmaç Çorbası (Sivrihisar Eskişehir) 3,190 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort