| 
 
| 
 
 
 | 
 
Dutlu Pilav | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90173 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2013 
1,968 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 çorba kaşığı sana
 
250 gram kara dut
 
250 gram beyaz dut
 
2 su bardağı pirinç
 
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
 
Yarım çay kaşığı antepfıstığı
 
10 adet milföy
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Pirinci tuzlu sıcak suda 10 dakika dinlendirip, fazla suyunu süzdürün. Dolmalık fıstığı sana yağında kavurun. Fıstığı sana yağından alıp, kenara ayırın. sana yağına pirinci ekleyip kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su, tuz ve karabiber ilave edin. Ağır ateşte pilav göz göz olana dek pişirin. Dolmalık fıstık ve antep fıstığını ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın. Üzerine kağıt havlu örtüp, tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika dinlendirin. Isıya dayanıklı 10 adet küçük kasenin içine, aralarına kara ve beyaz dut dizerek pilavı kat kat yerleştirin. Kaselerin ağızlarını kare şeklindeki milföy hamurlarıyla kapatıp, fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföyler pembeleşene dek pişirin. Servis tabaklarına kaseleri ters çevirip çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Dutlu Pilav Tarifleri Biberli Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |