| 
 
| 
 
 
 | 
 
DUT PELTESİ | 
 
  | 
sait 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.05.2008 
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24046 
Gönderme Tarihi: 24.May.2008 
2,480 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr. iri Ayaş dudu
 
1 çay bardağı şeker
 
1 su bardağı su
 
4 çorba kaşığı buğday nişastası
 
 
Dutların sapları ayıklanır hafifçe yıkanarak mikserden geçirilir. Tencereye aktarılır. Üzerine şeker, nişasta ve su eklenir. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir. Kaselere paylaştırılır. Buzdolabında soğuttuktan sonra servise sunulur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
DUT PELTESİ Tarifleri Aşure Tarifleri
 | 
 
 
 
 |