|
|
Dülger Simit |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc92412
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2013
2,284 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg dülger balığı
1'er su bardağı un ve susam
1 adet yumurta
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Sosu için:
2 çorba kaşığı sıvıyağ
10 adet mantar
2 adet iri kıyılmış sivri biber
2 çorba kaşığı soya filizi
1 çorba kaşığı soya sosu
Öncelikle ayıklanmış balıktan fileto çıkarın. Filetoları parmak kalınlığında uzun şeritler halinde kesin. Şerit biçimindeki balıkların iki ucunu birleştirerek simit haline getirin. Hazırladığınız simitleri önce una daha sonra az su ile çırpılmış yumurtaya bulayın. En son susama buladıktan sonra kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın ve servis tabağına yerleştirin. Diğer yandan sos için sıvıyağı bir tavaya alın. İçine ince kıyılmış mantar, sivri biber ve soya filizini atıp hafif kavurun. Soya sosunu ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın ve bu sosu dülger simitlerin üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
|
Dülger Simit Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri
|
|