| 
 
| 
 
 
 | 
 
Dülger Simit | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92412 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2013 
2,394 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 kg dülger balığı
 
1'er su bardağı un ve susam
 
1 adet yumurta
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
Sosu için:
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
10 adet mantar
 
2 adet iri kıyılmış sivri biber
 
2 çorba kaşığı soya filizi
 
1 çorba kaşığı soya sosu
 
 
Öncelikle ayıklanmış balıktan fileto çıkarın. Filetoları parmak kalınlığında uzun şeritler halinde kesin. Şerit biçimindeki balıkların iki ucunu birleştirerek simit haline getirin. Hazırladığınız simitleri önce una daha sonra az su ile çırpılmış yumurtaya bulayın. En son susama buladıktan sonra kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın ve servis tabağına yerleştirin. Diğer yandan sos için sıvıyağı bir tavaya alın. İçine ince kıyılmış mantar, sivri biber ve soya filizini atıp hafif kavurun. Soya sosunu ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın ve bu sosu dülger simitlerin üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Dülger Simit Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |