1 litre inek sütü
1 su bardağı kadar toz şeker
1 tatlı kaşığı kadar karbonat
2 adet vanilya çubuğu
Büyük ve derin bir tencereye süt ve toz şekeri koyup karıştırın.
Sık sık karıştırın ki dibi tutmasın.
Karışım kaynamaya başladığı an içerisine karbonat ilave edin.
Karıştırma işlemine ara vermeden devam edin.
Çünkü bu esnada süt kabarmaya başlar bu yüzden tencereniz olabildiğince büyük olsun.
Süt hafif krem rengini aldığı al ocağın altını kapatın.
Bu süre ortalama 40 - 50 dakika arası sürer.
Ardından temiz cam kavanozlardaki havayı alın.
İçine yavaş yavaş boşaltın.
Soğuduğunda tüketebilirsiniz.
Not: İspanyol kalvaltılarının yüzlerce yıllık tarifi olan bir tür süt reçelidir.
|