1 kilo dana kuşbaşı
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı nohut
1 çay bardağı kuş üzümü
Servis Önerimiz:
Taze kekik
Etleri tencereye alın. Suyunu çekene kadar kavurun.
Suyunu çekince etlerin seviyesine kadar sıcak su ekleyip kaynayınca altını kısın.
Etler yumuşayıp suyunu çekince 2 yemek kaşığı tereyağı, tuz ekleyip bir müddet kavurun.
Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını koyun bulguru yağda kavurun.
İçine haşlanmış nohut, kuş üzümü ve tuzunu katıp bir müddet daha kavurun.
2 su bardağı et suyunu ve 2 su bardağı suyunu ilave edip kısık ateşte pilavınızı pişirin. (4 su bardağının tamamını et suyu yada su olarak kullanabilirsiniz. ) pişen pilavınızı 15-20 dk kapağın altına kağıt havlu sererek dinlenmeye bırakın.
|