|
|
DÜĞÜN HELVASI |
|
ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc57690
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2010
3,722 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
200 gr. yağ
250 gr. un
200 gr. beyaz fıstık
Şurubu için:
1 kg. süt
400 gr. şeker
Bir tencereye unu, yağı ve beyaz fıstığı koyup gayet ağır ateşte fıstık ve unu altın gibi sararıncaya kadar kenarlarına bulaştırmadan bir kevgirle ağır ağır karıştırarak kavurunuz ve gayet kaynar olarak hazırlanmış şurubunu üzerine döküp kenarlarını temizledikten sonra kapağını kapatarak gayet ağır ateşte 15 dakika pişiriniz. Ateşten alarak bir kere karıştırıp 15 dakika dinlendiriniz. Ilık olarak servis ediniz.
|
|
DÜĞÜN HELVASI Tarifleri Osmanlı Yemek Tarifleri
|
|