7-8 adet pirzola tavuk
1 soğan
Sos için:
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı şeker
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos için malzemeleri karıştırma kabına alalım ve hepsini tel çırpıcı ile karıştıralım. Daha sonra tavukları da karıştırma kabına alarak, her yerine gelecek şekilde bu sosa bulayalım ve üzerini streçleyerek 1 saat buzdolabında dinlendirelim. Tavuklarımız dinlenince düdüklü tenceremize yerleştirelim ve içine üzerine çizikler attığımız soğanı koyalım. Karıştırma kabımızda kalan sosu da üzerine döküp tencerenin kapağını kapatalım. Tencereyi ocağa alarak yüksek ateşte pişmeye başlayınca, yani düdüklü tencerenin fısırdama sesini duyana kadar pişirmeye başlayalım. Düdüklümüzden buhar çıkıp kaynamaya başlayınca buharın çıktığı düğmeyi aşağıya doğru indirerek kısık ateşe alalım ve 40 dakika pişirelim. Pişen tavuğumuzu ocaktan aldıktan 10 dakika sonra buharı varsa çıktığından emin olarak tencereyi açalım.
|