| 
 
| 
 
 
 | 
 
Düdüklüde Karnıyarık | 
 
  | 
gülfidan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.09.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68424 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2011 
3,603 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 Orta boy patlıcan
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
100 gr kıyma
 
2 adet domates
 
4 adet sivri biber
 
1 adet soğan
 
Biraz tuz
 
Biraz karabiber
 
 
Patlıcanları yıkayıp, çizgili çizgili soyun. Düdüklü tencerenin içine yerleştirin. 1 çay bardağı sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip patlıcanların üzerine gezdirin. Düdüklü tencereyi kapayıp 5 dakika ilk kaynama sesi gelene kadar pişirin. Ayrı bir tencerede ince kıydığınız soğanı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve kıymayla kavurun. Domatesi rendeleyin ve baharatlarla beraber karışıma ekleyin. Kıymalı içi 10 dakika pişirin. Düdüklü tencereyi açıp yumuşayan patlıcanların içine kıymalı içi paylaştırıp, sivri biberleri üzerine yerleştirin.. 1 çay bardağı daha su ilave ederek tencerenin kapağını kapayın. Kaynadıktan sonra 5 dakika pişirip ocağı kapayın. 5-10 dakika yemeğin demlenmesi için kapağını açmayın. Yemek saatine yakın tencerenin kapağını açın ve direk servis tabaklarına alın.
 
 
 ML® Karnıyarık Kurusu için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 25.07.2025
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Düdüklüde Karnıyarık Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |