| 
 
| 
 
 
 | 
 
Dudaklı Pilav | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120311 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2016 
1,248 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı sıcak su
 
20 gr sıvı yağ
 
250 gr yağsız kıyma
 
15 gr sıvı yağ
 
1 su bardağı kavrulmuş badem
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
 
Pirinci yıkayın kenara alın. Tereyağını tencerede eritip pirinci ilave edin. Tahta bir kaşıkla 7-8 dakika kadar sürekli karıştırarak kavırun. Sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynatın. Kısık ateşe alıp 10 dakika pişirin. Dinlendirmeye bırakın. Ayrı bir tavada 4-5 yemek kaşığı su ile kıymayı kavurun suyunu çekince tereyağını ilave edin ve kavurun. Kavrulmuş bademler, tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın servis tabağına alıp taze kekik ile süsleyin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Dudaklı Pilav Tarifleri Baharatlı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |