| 
 
| 
 
 
 | 
 
Dövmeli Tarhana | 
 
  | 
fadıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.11.2013 
Mesajlar: 38 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93652 
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2013 
14,099 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kilo aşurelik buğday
 
2 kilo süzme yoğurt
 
1 çay bardağı un
 
1 yemek kaşığı tuz
 
2-3 litre su
 
 
Buğdayı akşamdan suya koyup 1 gece bekletin. Bekleyip şişen buğdayı tencereye koyup 2-3 litre suda haşlayın. Suyun üzerindeki köpüğü alın. Köpük olmasın. Buğdaylar ezilecek kadar yumuşasın. Soğuyunca unu ekleyip hamur gibi yoğurun. Süzme yoğurdu ekleyip iyice özleşene kadar yoğurun. Tuzunu 1 yemek kaşığı kadar koyun. Tarhananız ekşili olsun isterseniz 1 gece bekletebilirsiniz. Temiz bir beze yemek kaşığı ile hamurdan parçaları aralıklı olarak koyun. Topak topak kuruyacak. Balkonda kurutun, üzerine tülbent çekilebilir. 1-2 gün sonra tersini çevirin o kısımda kurusun. İyice kurumaları lazım, küflenir, taş gibi sert olacak. Tarhananız kuruduktan sonra isteğiniz şekilde kullanın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Dövmeli Tarhana Tarifleri Turşular Konserveler
 | 
 
 
 
 |