| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Döşemeli Mancar (Bartın) Tarifleri Bartın Yemekleri
| 
 |  
| Döşemeli Mancar (Bartın) |  
|  | küpe çiçeği Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.03.2016
 Mesajlar: 36
 Şehir: Çeşme
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116184 Gönderme Tarihi: 15.Nis.2016
 6,784 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 2 kök mancar (karalahana)
 Yarım su bardağı bulgur
 Yarım su bardağı pirinç
 Yarım su bardağı mısır tarhanası (kırılmış mısır)
 3 baş soğan
 2 adet kırmızı biber
 1 yemek kaşığı salça
 1 çay kaşığı pulbiber
 1 çay kaşığı karabiber
 Yarım su bardağı sıvıyağ
 Tuz
 Su
 Üzeri İçin:
 250 gr tereyağı
 Yarım su bardağı sıvıyağ
 1 baş soğan
 Su
 
 Doğranan mancarlar kaynayan suyun içinde haşlanır ve süzülür. Mancar haricinde bütün malzemeler ayrı bir kapta karıştırılır. Boş bir tencerenin içine bir sıra haşlanmış mancar, bir sıra hazırlanan karışım döşenir. Bu işlem üç kat ve karışım en üste gelecek şekilde yapılır. Daha sonra hazırlanan yağlı su yemeğin üstüne çıkacak şekilde dökülür. Suyu çekene kadar yemek kısık ateşte pişirilir.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |