200 gr un
 
1 yemek kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
120 gr margarin
 
2 adet yumurta
 
125 gr sür krema
 
450 gr Ispanak, dondurulmuş
 
1 adet beyaz soğan
 
1 diş Sarımsak
 
3 adet toz karanfil
 
70 gr Rokfor
 
100 gr Allgäu dağ peynir
 
70 gr Peynir (Emmentaler)
 
70 gr Peynir (Gouda Pikantje)
 
1 çay kaşığı tane karabiber
 
1 adet küçük taze hindistan cevizi rendesi
 
2 adet yumurta sarısı
 
1 tutam deniz tuzu
 
 
Dondurulmuş ıspanak çözülünce bir kaba koyun 2 adet yumurta sarısını, hindistancevizini, margarini, tane karabiberi, karanfil tozunu, süt kremayı, ince doğranmış beyaz soğanı, sarımsağı, hep birlikte tuzu artıp karıştırın
 
Tart hamurunu hazırlamak için una toz şekeri 2 adet yumurtayı, küp doğranmış yağı, tuzu ve süt kremayı ekleyip hamurumuzu hazırlayalım.
 
Tart kalıbını yağlayıp hamuru bastırarak yerleştirelim hazırlamış olduğumuz harcı üstüne yayalım peynir çeşitlerimizi ufak parçalar halinde ufalayıp ıspanakların üstlerine serpelim.
 
170 derece ısıda fırına sürelim peynirler eriyip kızarana dek pişirelim sıcak veya soğuk servis yapalım.
 
 
 
  
 |