| 
 
| 
 
 
 | 
 
Dört Mevsim Pilavı | 
 
  | 
Ankara Rüzgarı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.04.2010 
Mesajlar: 61 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc50198 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2010 
2,994 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler
 
3 bardak pirinç
 
150 gr. sıvı yağ
 
1 demet ıspanak
 
3 adet domates
 
1 fiske safran
 
100 gr. badem
 
100 gr. haşlanmış bezelye
 
kuşüzümü
 
3 bardak su
 
tuz
 
karabiber
 
 
Yapılışı
 
Pirinç 4'e bölünür.
 
Birinci kısım düz beyaz pilav pişirilir. Hafif tavada çevrilen kuş üzümü içine katılır. İkinci kısım pirinç kıyılmış, haşlanmış ıspanakların suyu ile demlenir. Bezelyeler içine atılır.
 
Üçüncü kısım pirinç rendelenmiş domatesler ile kavrularak pişirilir. Dördüncü kısım pirinç suyunun içine safran katılarak san renkte pişirilir. Pişirilen pilavlar kek kalıbına ayrı ayrı yerleştirilir. Servis yapılacağı zaman büyük servis tabağına ters çevrilerek sofraya getirilir. Sarı, beyaz, kırmızı, yeşil renklerin oluştuğu çok güzel bir görünüm sergiler.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Dört Mevsim Pilavı Tarifleri Bezelyeli Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |