| 
 
 6 adet yumurta
 2 su bardağı pudra şekeri
 1 su baağı ayçiçek yağı
 1 su bardağı yoğurt
 1 su bardağı süt
 2 paket vanilya
 2 paket kabartma tozu
 2,5 su bardağu un
 1 adet iri havuç
 1 çorba kaşığı kakao
 Yarım su bardağı kuru üzüm
 Yarım su bardağı fındık
 
 Yumurtalar karıştırma çanağına kırılır. Üzerine pudra şekeri eklenir ve mikserle 3-4 dakika çırpılır. Süt, yoğurt ve sıvıyağ eklenir, kısa süre dada çırpılır. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir. Kaşıkla kısa süre karıştırılır. Elde edilen kek hamuru 4 ayrı kaba konur. İlk hamura ince rendelenmiş havuç, ikinci hamura kakao, üçüncü hamura ince çekilmiş fındık ve dordüncü hamura kuru üzüm eklenir. Hepsi ayrı ayrı karıştırılır. 4 adet küçük kek kalıbı yağlanır. Hazırlanan kek harçları dökülür. Bir tepsiye konur. 160 derece fırına verilir. Yaklaşık 45 dakika pişirilir. Servis tabaklarına ters çevrilir.
 
 
 |