| 
 
| 
 
 
 | 
 
Dondurmalı Muz | 
 
  | 
rıza 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.03.2007 
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13490 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2007 
3,647 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 muz
 
8 çorba kaşığı vanilyalı dondurma
 
4 çorba kaşığı pudra şekeri
 
8 kahve kaşığı toz şekeri
 
8 kaşık şeftali reçeli
 
8 çorba kaşığı krema veya kaymak
 
24 adet iç fındık
 
 
Muzlar soyulur, uzunlamasına ortadan ikiye bölünür, iç tarafları üste gelecek biçimde yanyana dizilir. Üzerlerine toz şekeri serpilir sonra buz dolabına konur. Krema veya kaymak alınır, hafifçe çırpılırken pudra şekeri karıştırılır. Bu da buzdolabına konur.
 
Beri yanda iç fındıklar fırında hafifçe kızartılır. Zar gibi ince kabuklarından sıyrıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Servis yapılmadan önce buzdolabındaki yarı hazır malzeme çıkarılır. Önce her tabağa ikişer yarım muz konur. Sonra her yarım muzun ortasına birer kaşık vanilyalı dondurma, birer kaşık şeftali reçeli, birkaç kavrulmuş fındık konur. Krema ile de süslendikten sonra servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Dondurmalı Muz Tarifleri Çilek Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |