10 kişilik
 
10 adet sarı elma
 
10 adet kestane
 
2  su bardağı tozşeker
 
1 çay bardağı ceviz
 
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
 
Yarım çay bardağı kuru üzüm
 
1 çay bardağı tarçın
 
1 çay kaşığı gıda boyası
 
Yarım kg kaymaklı dondurma
 
1 çay bardağı dövülmüş antepfıstığı
 
Yarım adet limon
 
 
Cevizi irice dövün. Kestaneyi suda haşlayıp, temizleyin. Elinizle ufalayın. Üzümü yıkayın. İçine cevizi, kestaneyi, üzümü, dolmalık fıstığı, tarçını ve şekerin  ekleyip, harmanlayın. Elmaların kabuklarını soyun. Çekirdeklerini oyarak çıkarın. Kararmamaları için limon suyu sürün. Elmaların içlerini hazırlanan iç ile sıkıca doldurun. Tencereye dizin. Kalan şekeri elmaların üzerine dökün. Gıda boyasını bir fincan suda eritip, elmaların üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp, elmalar yumuşayana dek pişirin. Soğuyunca servis tabağına alın. Üzerlerine kaymaklı dondurma koyun. Antepfıstığı serperek, servis yapın.
  
 |