Dondurmalar lezzetleri, renk ve görünüşleri ile pek çok yerde kullanılmaktadırlar. Aşağıda kullanıldıkları yerlerden örnekler verilmiştir.
a. Misafir ikramında, pastahane kafeterya ve lokantalarda yemeklerden sonra tatlı yerine yalnız olarak verilirler.
b. Tavuk gögüsü, keşgül v.s. gibi sütlü tatlıların lezzet ve görünüşlerini değiştirmek için bazen beraberce kullanırlırlar.
c. Bazı hamur tatlılariyle de beraber takdim edilirler.
d. Pasta ve büsküvilerle beraber takdim edilebilirler.
e. Muz, portakal v.s. meyvelerlede beraber kullanılarak değişik bir meyve takdimi yapılmış olur.
f. Çeşitli jelelerin üzerine konup jelenin lezzet ve görünüşlerini değiştirerek göze daha güzel gösterecek hale getirirler.
g. Bol ve glace'lerin içine konarakta kullanılırlar.
Dondurmalar bu özellikleri dolayısile de çok sevilen bir besin maddesidir.
|