| 
 
 
 | 
Domatesli ve Mantarlı Palamut | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118063 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2016 
1,664 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gülsüm Tayyar
 
 
3 adet orta boy palamut balığı
 
100 gr mantar
 
25 gr arpacık soğan (iyice kıyılmış)
 
300 gr domates
 
30 gr tereyağı
 
1 adet limon
 
100 ml balık suyu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
 
1 çorba kaşığı ince kıyılmış tarhun otu
 
 
Bütün palamut balığını temizleyip 2 cm kalınlığında yuvarlak dilimlere bölün ve yıkayın. Mantarları yıkayıp temizleyin ve ince ince dilimleyin. Soğanları piyaz doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup konkase doğrayın. Fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Balıkları dizin, üzerine soğan mantar ve domatesleri serpiştirin. Balık suyunu ilave edin, tarhun otunu serpin. 180 derece fırında pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |