| 
 
| 
 
 
 | 
 
Domatesli Şehriye Pilavı | 
 
  | 
lezzet penceresi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2011 
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64699 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011 
2,639 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet domates
 
5 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet soğan
 
300 gram kuşbaşı kuzu eti
 
1 paket arpa şehriye
 
4 adet sivri biber
 
Yeteri kadar sıcak su
 
Tuz
 
 
Yağı kızdırıp yemeklik doğranmış soğan ve eti ilave edin. Et, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine arpa şehriye ekleyin. Domatesleri küp doğrayın. Biberleri ince kıyın. Arpa şehriyenin rengi dönünce domates ve biberi ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Suyunu çekene dek pişirin. Daha sonra çok kısık ateşte 10 dakika demlendirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Domatesli Şehriye Pilavı Tarifleri Balıklı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |