| 
 | 
| Domatesli Pirinç Pilavı (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162149 Gönderme Tarihi: 30.Arl.2021
 289 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Pirinç 2 Su bardağı
 Su 4 Su bardağı
 Tereyağı 1 Yemek kaşığı
 Domates 2 Orta boy
 Tuz
 
 Domatesler yıkanıp rendelenir. Tereyağı tencerede kızdırılıp üzerine domates rendesi konulup iyice kavrulur. Kavrulan domatese tuz ve su ilave edilip kaynatılır. Kaynamakta olan suya yıkanmış pirinç konulup önce birkaç dakika harlı ateşte kaynatılır. Sonra kısık ateşte pişirmeye devam edilir. Suyu çekince ateşten alınıp kaşıkla karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |