https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
2 su bardağı un
 
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
2 - 3 tutam tuz
 
125 g tereyağı
 
1 yumurta
 
3 - 4 yemek kaşığı süt
 
İç malzeme:
 
300 g mantar
 
2 adet kırmızıbiber
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 yumurta
 
1 su bardağı krema
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Üzeri için:
 
15 adet kiraz domates
 
Kalıp:
 
5 adet pişirme kalıbı (Ø 12 cm)
 
 
Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 180 °C
 
Turbo pişirme: 170 °C
 
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz, tereyağı, yumurta ve sütü ekleyip yoğurun. Hamuru 5 eşit parçaya bölün. Her birini merdane ile biraz açıp eliniz ile hafifçe bastırarak kalıpların taban ve yanlarını kaplayacak şekilde yayın. Çatal ile hamuru birçok yerinden delin ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
 
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.
 
Mantarları 2-3 mm kalınlığında dilimleyip tavaya alın. Arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu tamamen çekince ocaktan alıp bir tabağa dökün. Biberleri 0,5 cm kalınlığında kesip tavaya alın. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3 dakika pişirin. Ocaktan alıp mantarın üzerine dökün.
 
Yumurta, krema, tuz ve karabiberi çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Rendelenmiş kaşar peyniri, mantar ve biberi ilave edip kaşık ile karıştırın. Karışımı hazırladığınız kiş tabanlarının üzerine paylaştırın. Domatesleri dilimleyip üzerlerine sıralayın ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
 
Fırından çıkarıp ılık servis yapın.
 
 
 
  
 |