https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 su bardağı un
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 - 3 tutam tuz
125 g tereyağı
1 yumurta
3 - 4 yemek kaşığı süt
İç malzeme:
300 g mantar
2 adet kırmızıbiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yumurta
1 su bardağı krema
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için:
15 adet kiraz domates
Kalıp:
5 adet pişirme kalıbı (Ø 12 cm)
Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz, tereyağı, yumurta ve sütü ekleyip yoğurun. Hamuru 5 eşit parçaya bölün. Her birini merdane ile biraz açıp eliniz ile hafifçe bastırarak kalıpların taban ve yanlarını kaplayacak şekilde yayın. Çatal ile hamuru birçok yerinden delin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.
Mantarları 2-3 mm kalınlığında dilimleyip tavaya alın. Arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu tamamen çekince ocaktan alıp bir tabağa dökün. Biberleri 0,5 cm kalınlığında kesip tavaya alın. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3 dakika pişirin. Ocaktan alıp mantarın üzerine dökün.
Yumurta, krema, tuz ve karabiberi çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Rendelenmiş kaşar peyniri, mantar ve biberi ilave edip kaşık ile karıştırın. Karışımı hazırladığınız kiş tabanlarının üzerine paylaştırın. Domatesleri dilimleyip üzerlerine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp ılık servis yapın.
|