| 
 
| 
 
 
 | 
 
Domatesli Kebap (Şanlıurfa) | 
 
  | 
Didar Şen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.08.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67275 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2011 
4,575 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 kilo iri domates
 
1 kg yağsız koyun kıyması
 
1 kg odun kömürü
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Domatesler yıkanıp sert tarafından 4'e bölünür.
 
Bir kaba kıyma konup tuz eklenir, karışıncaya kadar yoğrulur.
 
Kebap şişleri alınır domatesler, 1 tanesi sert tarafından şişe saplanır.
 
Etten ceviz büyüklüğünde bir parça alınıp avuçta yuvarlak bir şekil alması sağlanır, ortasından domatesin üzerine saplanır bir domates bir et olması koşuluyla şişten çok az boşluk kalacak şekilde işleme devam edilir.
 
Bütün şişlere aynı işlem uygulanır.
 
Kayılmış ateşin üzerine sıralanır. Şişlerin her iki tarafı da pişinceye kadar ateşin üzerinde bekletilir. Pişirme eylemi devam ederken, şuna dikkat edilmeli: Domatesler, ateş üzerinde yumuşadığından dolayı düşebilirler. Bu yüzden gerekmedikçe şişlerle oynanmamalı. Pişen şişler. bir kaba çekilip üzeri örtülür.
 
Sıcakken ikram edilir.
 
 
Not: Domatesli kebap ince doğranmış maydanoz yeşil soğan ve ayranla ikram edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Domatesli Kebap (Şanlıurfa) Tarifleri Kebaplar
 | 
 
 
 
 |