Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
500 gr. kuşbaşı et
 
2-3 yeşil biber
 
2-3 domates
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
 
Et, kuşbaşı şeklinde doğranır, yıkanır. Kavurma gibi tavada kızartılır. Hafifçe kızardıktan sonra yeşil biber küçük küçük doğranır, yeşil biberle beraber et iyice kavrulur. Domates de küçük küçük doğranır, ağzı kapatılarak domates suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tereyağı etle birlikte önceden konur. Et yağlı ise az miktarda yağ konur. Bütün pişirme işlemleri kapalı şekilde yapılır. Yalnız biber kavrulurken açık kavrulur. Pişme işlemi bitince servis yapılır.
 
 
 
  
 |