2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet domates (rendelenmiş)
1 çay kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak (ezilmiş)
3 adet yumurta (haşlanmış)
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tavaya zeytinyağını ve domates püresini ekleyip orta ateşte pişirmeye başlayın.
Hafif fokurdamaya başlayınca tuzu ve baharatları ilave edin.
Ardından ezilmiş sarımsağı da ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin.
Kıvam alan domates sosunu bir sahana aktarın Haşlanmış yumurtaları ortadan ikiye keserek, sarısı altta kalacak şekilde sahana yerleştirin.
Yumurtaların üzerini rendelenmiş kaşar peyniriyle kapatın.
Üzerine bir kapak kapayarak, kısık ateşte 5-10 dakika ya da fırında ızgara ayarında peynir eriyene kadar pişirin.
Piştikten sonra sıcak olarak tüketin.
|