| 
 
| 
 
 
 | 
 
Domatesli Kabaklı Mantı | 
 
  | 
Nakip 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.08.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100912 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2014 
1,576 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 yumurta
 
2 su bardağı un
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
İçi için:
 
1 kabak ve soğan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Üzeri için:
 
5 adet domates
 
 
Hamuru açmak için unun ortasına yumurtaları kırın. İçine sütü ve yağı döküp tuz ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Daha sonra çok ince bir tabaka halinde açın. 3 parmak eninde kareler oluşturun. İç malzeme için tereyağını eritip içinde rendelenmiş soğanı, kabağı 5 dakika kadar kavurun. Bu iç malzeme soğuyunca kestiğiniz hamurların içlerine doldurun. Üçgen şeklinde kapatıp buhar pişirme kaplarında 10 dakika kadar pişirin. Buhar pişirme kabınız yoksa bir tencerenin içine 2 su bardağı su döküp kaynatın. Üzerine çelik bir süzgeç oturtup mantıları yerleştirin. Tencerenin kapağını üzerine kapatın ki buhar olup pişirsin. Servis yapmadan önce tereyağını eritin, içlerine pişirdiğiniz iri mantıları döküp 2 dakika çevirin. Son olarak 5 dakika kadar pişirilmiş domatesleri ekleyin. Ocaktan alın ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Domatesli Kabaklı Mantı Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |