1/2 paket domatesli burgu makarna
1 paket domatesli kremalı çorba
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
3 adet domates
½ çay bardağı KOSKA Pekmez
2 adet yeşil biber
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
1 tatlı kaşığı fesleğen
Tuz
2-3 dal ince kıyılmış maydanoz
Makarna bol tuzlu suda haşlanır, süzülür ve soğuk sudan geçirilir. Zeytinyağı, salça, ufak doğranmış domatesler ve biber hafif kavrulur. Bir tencereye iki su bardağı su konur, ocakta kaynayınca domates çorbası bir su bardağı soğuk suyla eritilip ilave edilir. Koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Yağlanmış fırın tepsisine makarna yayılır, üzerine pişirilen domatesli sos dökülür, bir kaşık margarin parça parça üzerine konur. 200 derecelik fırında 10 dk. pişirilir. Fırından çıkarılınca üzerine kaşar peyniri serpilir.
|