| 
 
| 
 
 
 | 
 
DOMATESLİ ENGİNAR | 
 
  | 
Merve Ganioğlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.07.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25444 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2008 
2,704 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler
 
4 adet enginar
 
5 su bardağı su
 
2,5 tath kaşığı tuz
 
Yanm su bardağı zeytinyağı
 
2 adet Soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 adet domates
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 su bardağı tavuk suyu
 
4 dal maydanoz
 
1 adet defneyaprağı
 
Kekik
 
Karabiber
 
 
Hazırlanışı
 
Enginarların saplarını kesip, sert ve çürük dış yapraklarını çıkarıp atın. Üzerlerinden 5-6 cm. boyunda kalacak biçimde kesin. Enginarları dörde bölün ve kaşık ile içlerini kazıyın. Bir tencerede 5 su bardağı su ile 2 tatlı kaşığı kadar tuzu kaynatın. Enginarları içine atıp 5 dakika kadar haşlayın. Bir başka büyük tencerede zeytinyağını orta ateşte kızdırın ve soğan ile sarımsağı da ekleyerek yumuşayıncaya kadar kavurun. Haşlanmış enginarları da tencereye koyup geri kalan tuzu ve biberi de ekleyerek domatesleri, domates salçasını ekleyin. Kızgın ateşte kaynattıktan sonra tencerenin üzerini kapatın ve hafif ateşte 45-50 dakika kadar pişirin. Tencereden çıkarıp sıcak sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
DOMATESLİ ENGİNAR Tarifleri Sebze Yemekleri
 | 
 
 
 
 |